Monday, February 25, 2013

Crowe Horwath

Assalamualaikum

Today is my third week of internship. FYI,  i'm doing my internship at Crowe Horwath Malaysia, located in Jalan Yap Kwan Seng near KLCC. Perghhh, near KLCC uolss. Balik kerja kononnya boleh lepak KLCC dgn kwn2. Tp haremmmm, penat kot. Mana ada masa nk berjimba bagai2. Knp penat? Banyak kerja sgt ke? Hahhh, xde maknanya. Bkn penat sebab byk kerja, Tp penat sebab xtahu nk buat apa. Memang la kerja tu ada, tp x byk sgt. Bila dah kena assign buat audit luar barula ada kerja and busy ala-ala real auditor. Sekarang memang peak time, semua senior busy so that tak ada masa sgt nk guide budak intern. Dlm 3 minggu ni, aku baru pergi audit UM Specialist Centre. Quite ok la. Intern ni akan jd best kalau ada kwn. Kalau kau sorang2 memang akan rasa mcm loser gila. Hahaha. Firm yg aku masuk ni mostly chinese, so kena pandai get along dgn everyone. Kalau x memang krekkk-krekkk habis. Hehe.

Everyday at my office, kalau xde kerja, guess what i do? ONLINE la. apa lg. Mujur dpt laptop sebijik sorang, kalau x memang aku boleh mati kebosanan sebab xde apa2 nak buat. Tapi, kau akan rasa keperitan mengaudit lg 2 bulan zara. Hoho. April nanti aku dh dpt job, audit company Sanbumi. X pernah dgr pun, sekali bukak page dia baru tahu kecik besar company tu. Company ni kat penang. Weheiii, aku kena outstation kat penang ke? Ohh, harap2 tidak, maybe ada branch dia kat KL. I hope so. Xmau la den pergi penang sampai 3 bulan. T_____T

Harini Fiza and Fahmi buat fieldwork. Tinggal la aku dgn Azie (new friend) je budak malay kat office for my CSU. Another boring day. Silap ke aku masuk big firm? Tidak sama sekali. Ini baru permulaan. Chill lahhh!




  p/s: dear crowe horwath, please treat me nicely. i love you. Lailai!

No comments:

Post a Comment